Maandag 6 mei

SCHRIJFWORKSHOP ONTDEK DE WILDE VROUW IN JEZELF
door Conny Plomp

In deze workshop maken we al schrijvend kennis met de wilde vrouw. Het accent ligt op plezier, groei, humor, verwondering, creativiteit, mededogen e respect. We werken vanuit verlangen, nieuwsgierigheid, wijsheid en vrouw(en)kracht.

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met schrijftechnieken uit de wereld van creatief schrijven, zoals open zinnen, sprintjes en elfjes schrijven. Kennis van of ervaring met schrijven is niet nodig. Het gaat om het plezier in schrijven in datgene wat in je gehoord en verwoord wil worden. Laat je verrassen door je pen!

Het opus magnum “De ontembare vrouw als archetype in mythen en verhalen” van Clarissa Pinkola Estés is de inspiratiebron voor deze workshop.

In contact komen met de wilde vrouw in jezelf is worden wie je in wezen bent en dit valt dus samen met je ware natuur. De ware natuur van elke vrouw kenmerkt zich door energie, integriteit, evenwichtigheid en autonomie. Ze weet wie ze is en staat voor wie ze is. Ze stelt gezonde grenzen, leeft van binnen uit, is onafhankelijk van de mening van anderen, maar leeft volgens haar eigen maatstaven.

Iedere vrouw draagt hiervan elementen in zich, maar we zijn het vergeten of we hebben onszelf of door een ander laten onderdrukken of door het leven, zoals het zich aandiende.

Met dit thema in ons achterhoofd gaan we aan de slag met verschillende manieren om gedachten onder woorden te brengen.

OVER CONNY
Naast mijn werk als verpleegkundige in de wijk bij 'Buurtzorg', geef ik met veel plezier al tien jaar schrijfworkshops onder de naam 'SchrijfPassie'. Schrijvend luisteren naar wat er in je leeft, is erg verrassend wanneer jezelf daarvoor toestemming geeft. Ik wil anderen laten delen in het plezier van schrijven. Het is bijzonder te zien dat mensen, die zeggen niet te kunnen schrijven, tot creatieve expressie komen met behulp van schrijfoefeningen die ik aanreik.

PRAKTISCHE INFO

Aanvang
20 uur (inloop vanaf 19.30 u)
Toegang
10 euro p.p. inclusief hapjes en drankjes. Graag contant en gepast betalen aan de kassa.
Aanmelding
Er is plek voor 20 deelnemers . Je kunt je aanmelden door een mailtje naar studioquink@gmail.com te sturen.
Locatie
Meer informatie en de route vind je hier.