Slakkenfilosofie

 

Je wilt heel veel, maar doet minder dan je wilt. Je bent hartstikke druk, maar verdoet je tijd met dingen die achteraf gezien niet echt belangrijk zijn (hallo, sociale media!). En je laat alle informatie en indrukken bij je binnenkomen. Aan het einde van de dag weet je soms niet meer wat je zelf wilt, laat staan hoe je weer kunt ontspannen.

Weet je wat jij nodig hebt?

Een inspirerende huiskamersessie over de Slakkenfilosofie!

Op 15 december geeft Marleen Bekker in Studio Quink een sessie over de Slakkenfilosofie. In een kruising tussen een humoristische vertelvoorstelling en een inspirerende workshop van 1,5 uur laat ze je kennis maken met de magie van de traagheid. Ze neemt je mee ‘achter op de fiets’. En vertelt met humor over haar fietsavonturen in Spanje, hoe vertragen werkt en hoe ze de angsten die ik tegenkwam, heeft overwonnen. Tussendoor doe je verschillende oefeningen om zelf in je leven te kunnen vertragen.

Wat zijn de onderwerpen?

We zullen ons tijdens in elk geval even terugtrekken in onszelf: stilstaan bij wat werkelijk belangrijk is, concrete slakkenmomenten bedenken om in je leven in te bouwen, monsters herkennen en laten verschrompelen en naar je innerlijke slak leren luisteren, die je zegt dat het heus wat kalmer aan kan.

 Je gaat naar huis met:

  • Moed om geregeld bij jezelf stil te staan, zodat je niet als een malle weer achter je to-do-list aanholt en aan het einde van de dag denkt: ik ben wel moe, maar wat heb ik nou gedaan?
  • Concrete tips voor het inbouwen van slakkenmomenten op een dag, zodat je niet helemaal ‘volloopt’ met alles wat bij je binnenkomt en zodat je relaxter je bed in rolt.

  • Meer rust in je donder, zodat je weer kunt kiezen voor wat écht belangrijk voor je is, in plaats van je op te laten jagen door dingen die misschien dringend, maar zeker niet belangrijk zijn.
  • Een lichter gevoel, omdat je om mij hebt kunnen lachen én om de gekte van je eigen gejakker.
  • En natuurlijk die te gekke sticker waardoor je jezelf eraan herinnert dat het allemaal best wat kalmer mag.

 

Wie is die Marleen Bekker?

Ik ben spreker, schrijver en slak. In 2021 fietste ik twee maanden in mijn eentje door Spanje, langzaam en zacht. Ik speelde twee cabaretvoorstellingen, Moederziel Marleen en De Pelgrimsshow. Momenteel schrijf ik een boek over de Slakkenfilosofie en spreek ik erover voor organisaties en in  huiskamersessies. Daarnaast ben ik dagvoorzitter op events en maak ik cabaret voor events. Kijk voor meer info op www.marleenbekker.com

Praktische info

Vrijdag 15 december 2023 | 19.45 - 21.15 u | € 25 p.p. incl. drankje en hapje | Studio Quink - Celsiusstraat 54 Ede. 

Ben je er ook bij?

>>  Kaartjes bestellen <<

Wacht niet te lang, er is ruimte voor 15 deelnemers.